måndag 23 februari 2009

Arbete eller fritid? Arbete och fritid? Arbete på fritiden? Fritid på arbetet?


Svenskarna är verkligen det arbetande folket. Mellan 06.00 och 08.00 sätter vi oss snällt på cykeln, i bussen , i bilen eller varför inte en promenad, för att komma till jobbet. Helst väljer vi såklart de miljömedvetna och hälsosamma alternativen eftersom vi är en sund och medveten befolkning.

Jobbet är vårt liv. Vi jobbar för att leva och vi lever för att jobba. Det är på jobbet vi visar vad vi kan, vet och vill. Utveckling och avancemnag är något vi strävar efter. Därför räds vi inte heller för fortbildning, inte ens när vi närmar oss pensionssträcket. Alla är vi bror duktiga.

Om vi inte jobbar övertid (vilket vi gärna gör) lämnar vi arbetet någon gång mellan 16.00 och 18.00. Vi är fullkomligt utpumpade men det hindrar oss ändå inte ifrån att gå på den där kvällkursen i keramik eller att köra det där spinningpasset som vi har bokat in. Och innan vi går och lägger oss på kvällen har vi både en och två gånger hunnit fundera på vilka storartade verk vi ska uträtta under morgondagen. Har det uppstått problem jobbet, som på ett eller annat sätt kan härledas till oss själva, analyserar vi och grubblar över detta in i minsta detalj. Även de mest bagatellartade sakerna ska stötas och blötas.

Plötsligt tjuter det i öronen och sömndruckna inser vi att det är väckarklockan som ringer och att det vi trodde att vi tänkte om jobbet i själva verket var vad vi drömde om jobbet.

"Ny dag, nya möjligheter" tänker vi glatt när vi låser dörren till bostaden och beger oss till vårt andra hem.

2 kommentarer:

  1. Det är upp till dig, mig och alla andra att ändra detta bisarra beteende.

    SvaraRadera
  2. hehe, precis! Särskilt med tanke på att en del av våra hårt förvärvade slantar går rakt in i kungafamiljens redan överfulla fickor =) (läs http://rastplatsen.blogspot.com/)

    SvaraRadera